Barátaink, honfitársaink, magyarok!

2014. március 23-án vasárnap délután 16 órára “Eleven emlékmű – az én történelmem” címmel flashmobot szervezünk a kormány által tervezett német megszállás emlékműve helyére, Budapesten a Szabadság téri mélygarázs lejáratához. Célunk az, hogy megakadályozzuk ennek a történelmi hazugságot hirdető politikai jelképnek a felállítását.

A flashmobra hozzunk magunkkal egy-egy emlékkövet, emlékmécsest, kis keresztet vagy olyan személyes tárgyat, amely kifejezi érzelmeinket, személyes érintettségünket és méltóságteljesen helyezzük őket a mélygarázs gépkocsi-lehajtójának kő mellvédjére. Emeljünk e sokféle személyes jelből olyan súlyos halmot, amely kifejezi nemzetünk tagjainak igényét arra, hogy közösen és önkritikusan vessünk számot veszteségeinkkel.

Képernyőfotó 2014-04-12 - 10.28.34 AM

Photo: Freedoc, Gabriella Csoszó

Emeljünk e sokféle személyes jelből olyan súlyos halmot, hogy legyen durván kegyeletsértő és botrányos, ha egy nap mégis munkagépekkel fognának neki az eltakarításának. Legalább ez késztesse megtorpanásra a hatalmukkal visszaélni kívánókat.. Azt szeretnénk, ha a következő hetekben minél több honfitársunk tenné le a maga szakrális jelét – a bűnbánatra és megbocsátásra való készség szimbólumát – közös történelmünk e kényszerű sírlapjára.

tovább: Eleven emlékmű

This entry was posted in HU, szolidaritás, tiltakozások and tagged . Bookmark the permalink.