Núria Güell: Elmozdított jogalkalmazás #1 Részleges Kitétel

Trafó, november 4. 19.45-

Núria Güell spanyol képzőművész műveiben a társadalmi és képzőművészeti intézményrendszer etikai és morális kérdéseivel foglalkozik, a kontrollgyakorlás eszközeit és hatásait vizsgálja, valamint kísérletet tesz a valóság kijátszására és meglévő hatalmi viszonyok kiforgatására.

„Létrehoztam egy fő tervet, ami arra tesz javaslatot, hogy ugyanazokat a szabályokat vonatkoztassuk a bankokra, mint amin az ő pénz-generáló tevékenységük alapul, emellett felmutatja azt a mechanizmust is, amely tudatosan el van rejtve a közönség elől. Ennek érdekében olyan különböző eszközöket hoztam létre, melyek arról informálják a nézőket, hogy miként lehet pénzt eltulajdonítani a bankoktól.
Az első fázisban egy találkozót szerveztünk ’Hogyan tulajdoníts el pénzt a banktól?’ címmel Lucio Urtubia anarchista és Enric Duran bankrabló, valamint Qmunty közgazdász részvételével, ahol ismertették a kisajátítás különböző taktikáit, és azokat az aktuális stratégiákat, melyek alapján a bankok működnek és pénzt termelnek. A második fázis egy kézikönyv kiadása volt, mely különböző kisajátító stratégiákat, jogi tanácsokat és elemző  szövegeket tartalmaz. Ez a kézikönyv ingyen elérhető az interneten és különböző nyilvános helyeken.”

A teljes program itt.

This entry was posted in Art, Social Justice and Culture, HU and tagged . Bookmark the permalink.