Búcsú a Hopp Ferenc Múzeumtól

Az elmúlt hatvanöt évben az Iparművészeti Múzeum elválaszthatatlan és elidegeníthetetlen része volt a keleti gyűjteményeket bemutató és gondozó Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum. Az EMMI miniszteri döntése alapján Intézményünknek 2014. március 1-től meg kell válnia a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumtól és az időszaki kiállításoknak helyt adó Andrássy úti villától, amely ezt követően a Szépművészeti Múzeum gondozásában működik majd tovább.

További veszteség is ér minket, hiszen el kell búcsúznunk azoktól a kollégáinktól, akik hosszú évtizedek kitartó munkájával őrizték és gondozták ezt a felbecsülhetetlen tárgyi és eszmei értéket felvonultató gyűjteményt. Bízunk benne és reméljük, hogy ez az elválás csak időleges lesz.

2014. március 1-én és 2-án – a kiállítások végleges bezárása előtt-, ingyenes látogatásra hívunk mindenkit – várjuk azokat, akik még nem ismerik és azokat is, akik az elmúlt évtizedben már megismerték és megszerették kiállításainkat -, hogy közösen búcsúzzunk el a Ráth György Múzeumban a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Gyűjtemény állandó kiállításaitól!
Az Iparművészeti Múzeum alapító igazgatójának, Ráth Györgynek Városligeti Fasor 12. alatti villája, ahol 1954 óta a Múzeum keleti gyűjteményének a kiállításai voltak láthatóak, Ráth György törvénybe foglalt akaratának megfelelően, az állandó keleti kiállítások lebontását, az épület rendbetételét követően, az Iparművészeti Múzeum részeként, annak kiállításait fogja befogadni.

Ráth György Múzeum
Cím: 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
Tel: (06 1) 342-3916

forrás: Huppa

This entry was posted in hírek, HU and tagged , . Bookmark the permalink.