A bűnbakok hallgatnak – Humana lapszámbemutató, slam poetryvel

bunbak feature

A Humana magazin rendhagyó lapszámbemutatója slam poetryvel január 18-án, 19 órai kezdettel a Bálint Házban (VI. Révay u. 16.).

Vitted már el más helyett a balhét? Ültél csendben, miközben beszélgetőtársad szidta a szingli nőket, mert miattuk nem lesz nyugdíja, a kutyatartókat, mert miattuk szaros a város, a cigányokat, mert “mindannyian tudjuk”, hogy képtelenek a közösségi normák szerint élni, a hajléktalanokat, mert ők döntöttek úgy, hogy az utcán akarnak élni?

Fáradtál már el miközben azt próbáltad elmagyarázni, hogy nem minden szenvedélybeteg bűnös, hogy a stigma nem megoldás, hogy a homoszexualitás nem betegség, hogy a mélyszegénység nem konstans állapot és hogy a tehetség nem bőrszínhez kötött?

És észrevetted, milyen ügyesen alakítják a politikusok a közbeszédet, és ez hogyan formálja át azt a képet, ahogyan a hátrányos, önmagukért nehezebben kiállni képes csoportokról gondolkodunk?

Szégyelled magad helyettük is?

Január 18-án megszólalnak a bűnbakok.

19-20 óra: Három gondolatébresztő előadásban ismerheted meg a szociális szférát érintő átszervezések hatásait, a kultúrkampf kiábrándult csataterét és kaphatsz egy kis betekintést a politikai bűnbakképzés mechanizmusába.

Bugarszki Zsolt szociálpolitikus és szociális munkás, 1994 óta dolgozik mentális problémával élő emberekkel. A Szimpla csoport alapítója, és hiszi, hogy a segítés a képessé tevésről, a bátorításról, a közösségekről, az emberi kapcsolatokról szól és legkevésbé sem a büntetőpolitikáról. Mire jó a szegények és fogyatékosok megalázása? Hol akadt el a segítő szakma és hogyan válnak a leginkább kiszolgáltatott emberek az elemi indulatok céltábláivá?

Ceglédi Zoltán politikai elemző, fő szakterülete a politikai kommunikáció és PR. Pontosan tudja, mivel lehet eladni egy eszmét és hogyan kell beszédet, kampányt, politikust felépíteni, hogy a szavaknak higgyünk, ne csak a tetteknek. Előadásán keresztül mi is megismerhetjük, milyen előnyökhöz juthat, aki a bűnbakteremtéssel károkat okoz a társadalmi szolidaritásban.

Pacsika Márton a Szabad Művészektől, olyan művészeti egyetemi hallgatók és oktatók, művészek, művészettörténészek, esztéták, kurátorok és civilek szabad csoportosulása, akik a magyar kultúra függetlenségének és szabadságának helyreállítását követelik. A Szabad Művészek nem személyekkel szemben, vagy személyek mellett, hanem a magyar kultúrát érintő káros folyamatok ellen demonstrálnak.

link,

FB

 

This entry was posted in hírek, HU, szabad művészek and tagged . Bookmark the permalink.