Eközben a Képzőművészeti Egyetemen

Nem tudni, milyen irányba mozdul az egyetem vezetése, az azonban tény, hogy elterjedt a művészeti közegben, hogy két tanszék veszélyben van. Az egyik az intermédia, a másik a képzőművészet-elmélet, azaz a kurátorszakként emlegetett elméleti irány. Nem lehet nem észrevenni, hogy a kormánypárti média egy ideje már fűti ezt a hangulatot: hirtelen új ellenséget találtak a konceptuális művészetben (!) és a kurátorokban (!).

IMG_9021
A Magyar Képzőművészeti Egyetem vezetői az MMA-n – forrás: mma.

Ennek szellemében az elmúlt hetekben többször, több helyen nyílt támadások is érték ezeket a szakokat (erről a 0m2 is írt már), az pedig mára rutinszerű, hogy ha a kormánysajtó „ráfordul” egy témára, megcéloz egy ügyet, közösséget, intézményt, ott előbb-utóbb lecsaphat a NER ökle.

Akár egy kancellár képében is, de akár új professzorokéban is. Hiszen a Lex Mocsai-ban az is benne van, hogy Kossuth-díjak, illetve „kormányrendelet vagy miniszteri rendelet alapján adott díjak” is egyenértékűek lehetnek a doktori fokozattal, így akár ejtőernyős oktatók is érkezhetnek az MMA-tól – arrafelé tán csak a szobanövényeknek nincs valamilyen díjuk.

tovább: 0m2

This entry was posted in 0m2, hírek, HU and tagged , , , . Bookmark the permalink.