0m2 – az ellenállás most kezdődik el

Protest is when I say I don’t like this.
Resistance is when I put an end to what I don’t like.
Protest is when I say I refuse to go along with this anymore.
Resistance is when I make sure everybody else stops going along too.

Ulrike Meinhof

A 0m2 egy baloldali művészeti lap, amely az esztétikai kérdéseken túl hangsúlyosan kíván foglalkozni a kulturális politikával és a tágan értelmezett művészeti közélettel.

0m2

A 0m2 nem hagyományos művészeti sajtóként kíván működni. A művészeti aktivizmus/tiltakozás kereteit meghaladva szeretne szólni a kortárs művészeti gyakorlatokról, azok a társadalmi és politikai környezetét megjelenítve. Célunk valódi vitát és világnézeti közösséget kialakítani. Ennek elérése érdekében a korábbiaktól eltérően (értsd: hozzáférhetően) kell gondolkozni és beszélni a művészetről és a kulturális politikáról.

A 0m2 nem azért foglalkozik művészettel, mert feladtuk az ellenállást, éppen ellenkezőleg, igazából most kezdjük el. Elkötelezetten hiszünk a művészet társadalomformáló erejében: új baloldali kultúra nélkül nem lehet, és nem is érdemes megváltoztatni ezt az országot.

A változáshoz rengeteg vitára, új gondolatokra és közös nyelvre van szükség. A 0m2 ennek a folyamatnak kíván katalizátora és formálója lenni.

tovább: 0m2

This entry was posted in hírek, HU, szolidaritás. Bookmark the permalink.