Az AVM levele Pintér Sándornak a kunyhóbontások kapcsán

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Célunk, hogy kiálljunk a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdjünk a lakhatáshoz való jogért. A szervezet minden tevékenységében a hajléktalan emberek vezető szerepet játszanak.

bm_1.jpg

Azért keressük meg, mert a hozzánk beérkezett információk alapján a Belügyminisztérium utasítást adott a kerületi rendőrkapitányságoknak, hogy mérjék fel a fővárosban saját építésű kunyhóban élő embereket, illetve számos kunyhóban élő ember tájékoztatott bennünket arról, hogy rendőrök keresték fel őket az elmúlt napokban. Tudomásunk szerint a felmérés célja, hogy a saját építésű kunyhóban élő embereket kilakoltassák, otthonaikat lebontsák. Ezt az információt támasztja alá a közelmúltban megjelent belügyminisztériumi rendelettervezet is. Budapest IV. kerületében az elmúlt hetekben számos kunyhóban élő embert számukra fenyegető jelleggel tájékoztattak arról a rendőrök, hogy el fogják bontani otthonaikat, és a kerületi rendőrség listáján összesen 35 ember otthona szerepel, mint bontásra ítélt épület. Ezen kívül, tudomásunk szerint a minisztérium több mint 400 ember otthonának elbontását rendelte el az egész fővárosban, és több helyi hatóság már készül ennek az utasításnak a végrehajtására.

Kérjük, hogy tájékoztasson minket az alábbiakról az újpesti helyzettel, illetve a főváros egész területén saját építésű kunyhóban élő emberekkel kapcsolatban.

tovább: AVM

This entry was posted in HU, szolidaritás and tagged , . Bookmark the permalink.