Éjszaka a múzeumban – Szolidaritási nyilatkozat

Május 9-én délelőtt művészek és a kultúra iránt elkötelezett civilek elfoglalták a Ludwig Múzeum lépcsőjét. A kulturális irányítás átláthatóságát, szakmai alapon meghozott kultúrpolitikai dötéseket, az érintettekkel való egyeztetést, valamint autonóm művészeti intézményeket követelnek.

A Hallgatói Hálózat támogatását fejezi ki az akcióval kapcsolatban, mert kiemelt feladatának tekinti az önszerveződés és a társadalmi felelősségvállalás terjesztését és támogatását. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon a civil társadalom megteremtésének első lépése, ha a politikai döntésekkel kapcsolatban az érintettek véleményt mernek nyilvánítani, hogy valódi párbeszéd kezdődhessen a döntéshozók és az állampolgárok között. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ez a párbeszéd az érintettek minél szélesebb körének bevonásával történjen, hogy a létrejövő konszenzus mindenki érdekeit szem előtt tartva születhessen meg.

Az Összefogás a kortárs művészetért akció a Ludwig Múzeum lépcsőin várja az érdeklődőket 0-24-ig, ahol a bázisdemokrácián alapuló fórumok keretein belül vitatják meg a kulturális szférában jelentkező problémákat és döntenek a követeléseiket elősegítő akciók megvalósításáról.

Hallgatói Hálózat

This entry was posted in hírek, HU, occupy LUMÚ, occupy LUMU - HU and tagged , , . Bookmark the permalink.