Üss a vonalra!

Fénylő Csillagunk tegnap leminősített magát a Nemzet Favágója szintig, bár az esze sajnos még ehhez a szakmához is hiányzik. Mert ahogy azt a fakitermelők első számú ökölszabálya mondja, ha azt hallod DŐL A FA!! – akkor ugorj baszod. De nem felfelé, elfelé. Mert a pattogással rönk ellen sokra nem mész, legfeljebb te leszel az erdő következő értelmi rokkantja, aki kizárólag arra képes, hogy fülét befogva ordítozzon: trálálálálálálálálálá-rezsicsökkentésreszicsökkentésreszicsökkentésrezsicsökkentérezsicsökkentés -trálálálálálálálálálá. Mintha a zajongással nem látszanál hülyének.

De legalább azt elértük, hogy most már mindenki hülye, csak te vagy helikopter, aminek seggében Gulyás Gergely a tehetetlen körbeforgást gátló hátsó rotor. Nincs különbség köztünk, a többezres tüntető tömeg, a Barroso-Európai Bizottság-Európa Tanács Bermuda háromszög, Sólyom László, a jobboldalnak az alaptörvény módosítás bajait magyarázni igyekvő Ablonczy Bálint, a Mandineres Lakner Dávid, az Indexes DeDi és a Fidesz alapító-alelnök Molnár Péter között, mind ugyanolyan hótthülyék vagyunk. De legalább olcsón hülyék, nem kell még ötvenezret fizetnünk is, mint az iszonyú anarchista középiskolásoknak, akik most tanulják, hogy Viktor bácsi egy kretén, Navracsics bácsi meg egy beszélő pénisz. Aki mellettük a kamerába még aszongya mosolyogva: élnek jogukkal, majd ballagtában senkitől nem zavartatva és nem akadályozva még hozzáteszi: a népképviseletet nem lehet akadályozni, aztán szó nélkül elnézi ahogy a mozgásában és “népképviseletében” őt sem akadályozó fiatalokat egy egész délutánt baszogatják és jókora bírsággal sújtják.

Tévedés ne essék, meg kell tanulniuk ezeknek a gyerekeknek, hogy büntetlenül becsokiztatni a néniket bácsikat nem lehet, annak bizony ára van. Azt is meg kell tanulniuk nekik, és az őket interneten, tévében, közösségi oldalakon figyelő társaiknak, hogy az ország igazságügy miniszterének az is akadálynak számít, ha el kell olvasnia pár táblát parkolótól a bejáratig. Meg kell tanulniuk, hogy ebben a jogállamban a sósavas bácsi és a habonyárpi a népi mesehős, ők meg az anarchistaterroristák. Meg kell tanulniuk, hogy Viktor bácsi még ingyen bontott kordont, de nekik már fizetni kell a táblatartásért. Inflálódik a szabadság és másik mérlegen mérik azóta az ilyen cselekmények “társadalomra veszélyességének fokát”. Hiába no, győzött a forradalom ez meg a vívmánya. De mikor tanulják meg ők ezt, ha nem most? Végül is sokan közülük első szavazók lesznek 2014-ben, meg frissen érettségizett röghöz kötendők. Sajna az sem vigasz, hogy Viktor minden figyelmeztetés és intés ellenére megint belehajol a turhacunamiba, nem csak a világ előtt, de itthon is. Hátpersze, hogy LegkedvesebbLajos és barátai nem fognak repesni a boldogságtól, ha azt látják ez a Barrózó Józsi így kiokosodva favágásból rögtön tuskót hasít, és Reding alapjogi biztos a négy kezdeményező külügyminiszterrel máris az “atombombaként” aposztrofált 7. cikkel játszik.

Nem járhatunk túl messze az igazságtól ha feltételezzük, hogy bizony elhangzik arra is pár indulatos esztkellcsináni-é?! Naná, nemrég már kiderült mennyi az annyi 2014-2020 között, és 97%-os uniós beruházás finanszírozás mellett az urak nagyon nem szeretnének ettől elesni. LegkedvesebbLajosnak már be lett ígérve a fővárost elkerülő vasútvonal megépülése, lenne nagy savanyújóskázás meg haragszomrádozás az 7.cikk eldurranása után. Az meg ugye sok jót nem jelent, ha Laller nektek is odaveti: gondom lesz rátok! – és favágónak áll ő maga is.

>> varanus.blog.hu

This entry was posted in hírek, social background HU and tagged , , . Bookmark the permalink.