Nyílt levelet írtak Orbánnak a legjobb gimnáziumok vezetői

A Nemzeti Pedagóguskar és 13 rangos gimnázium azt kéri, vonják vissza a költségvetésből a pedagógusok bérezését hátrányosan érintő elemeket.

Nyílt levelet írt a Nemzeti Pedagóguskar elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetője Orbán Viktornak, a szaktárcának és a pártok frakcióvezetőinek, amelyben azt kérik, továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, és ne változtassanak az erről szóló jogszabályon.

Kérik továbbá, hogy a parlament vonja vissza a költségvetési törvény tervezetéből a pedagógusok bérezésére vonatkozó hátrányosan elemeket. Az Országgyűlés ne csorbítsa a pedagógusok szerzett jogait az értékálló bérezésre – kérik, továbbá azt, hogy a jövőben minden, a közoktatást érintő változtatási elképzelésről folytassák le előzetesen, kellő időt biztosítva a törvényileg is kötelező egyeztetéseket az érintett kamarával, a szakmai szervezetekkel és a szakszervezetekkel.

“Meg vagyunk győződve arról, hogy kéréseink nemzeti érdeket fejeznek ki, s nemcsak a pedagógusok, hanem a teljes magyar társadalom támogatását bírják” – fogalmaztak.

tovább: HVG

This entry was posted in HU and tagged , . Bookmark the permalink.