Orbánék palotát vettek az Andrássyn a Fekete-féle MMA-nak

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (Múosz) egykori Andrássy úti székházát vásárolta meg az állam a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia (MMA) számára. Az épület megszerzésére több mint kétmilliárd forintot csoportosított át a kormány. A palotát korábban 1,74 milliárdért hirdették meg egy apróhirdetési oldalon.

A Fekete György-féle MMA kapja meg a korábban a Múosz székházának is otthont adó, Andrássy út 101. szám alatti volt Schwanzer-villát – derült ki az akadémia titkárságának közleményéből. E szerint az adásvételi szerződést már megkötötték, az épületegyüttes köztestületi tulajdonként pedig állami tulajdonná válik.

Egy hétfőn megjelent kormányhatározat szerint a kormány 2 milliárd 61,9 millió forintot csoportosított át az idei költségvetésből az MMA irodaépület-vásárlására. Az összesen 3876 négyzetméteres, tíz és fél szobás ingatlant egy apróhirdetési oldalon is megtaláltuk, ott 1,74 milliárd forintért hirdették meg. Az az MMA közleményében nem derült ki, most mennyit fizet érte az állam.

This entry was posted in HU and tagged , . Bookmark the permalink.