Valódi pályázat nélkül lesz új vezetője a Műcsarnoknak

Meghívásos pályázatot írt ki az MMA a Műcsarnok vezetésére, így tovább szabják a hazai kortárs képzőművészet erőviszonyait.  
Kettős vezetői struktúrában irányíthatják a Műcsarnokot, amelynek élére meghívásos pályázatot írt ki a kortárs művészeti kiállítóhely tulajdonosa, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) – erősítette meg a valasz.hu portál értesülését pénteken az MMA.
A
 Magyar Művészeti Akadémia elnökségének tervei szerint kettős vezetői struktúrában, egy gazdasági és egy művészeti igazgatóval lehetne megfelelően irányítani az intézményt.
Ennek érdekében az MMA meghívásos pályázatot írt ki, amelyre gazdasági vezetőnek a Műcsarnokot jelenleg megbízott ügyvezetőként irányító Medgyes Piroskát, művészeti vezetőnek pedig az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátorát, Szegő György építész, látvány- és díszlettervezőt, művészeti írót, egyetemi tanárt, az Új Magyar Építőművészet főszerkesztőjét hívták meg. Amennyiben ők megfelelő pályázatot adnak be, még a nyár folyamán új vezetése lehet a Műcsarnoknak.
Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezető igazgatóként Medgyes Piroska vezeti. Gulyás távozást az váltotta ki, hogy az MMA átvehette az intézményt. Ugyanakkor Gulyás felfelé bukott a miniszteri biztossá.
Több szakmai szervezet és számos művészeti demonstráció kritizálja az Alaptörvénybe beemelt MMA-t, amelyet az Alkotmánybíróság is elmarasztalt a működésének átláthatatlansága és törvényi hiányosságai miatt.

forrás: MTI/megminden

This entry was posted in hírek, HU and tagged , , . Bookmark the permalink.