A kultúra és az oktatás négy éve (2010-2014) – A Humán Platform Watchdog első jelentése

A Humán Platform Watchdog projektjének célja a humán területek történéseinek, szakpolitikai eseményeinek nyomon követése, ideértve a mindenkori kormányzat intézkedéseit, a szakmai közösség kezdeményezéseit, valamint egyéb, a szakpolitikát befolyásoló fejlemények bemutatása. Monitorozni akarjuk, mi történik a Humán ágazatokban, ezért is kapta a Watchdog nevet a projekt.

A Humán Platform Watchdogot azért indítottuk el, mert hiszünk a szakmai párbeszédben, hiszünk abban, hogy a szakmai kérdésekről folyó vitáknak kizárólag a szisztematikusan összegyűjtött, valós adatokra építő tudás lehet az alapja.

E célok elérésének egyik eszköze egy olyan nyilvános, közcélú adatbázis létrehozása, amely az összes fontosabb történést tartalmazza, egy-egy, a humán területhez tartozó ágazatban. Egy ilyen adatbázis azért is fontos, mert lehetőséget ad arra, hogy felismerjük a területeken átívelő hosszú távú folyamatokat, felismerjük mi az, amit újra kell alkotnunk, amit meg kell tartanunk, és amit meg kell akadályoznunk.

tovább: HumanPlatform

This entry was posted in HU, történet and tagged , . Bookmark the permalink.