50-es évekbeli szakértői terror

Most vonta vissza az informátor a frissen elkészült cikket, ami arról szólt hogy:

A német megszállási emlékmű bírálatánál a Miniszterelnökség szakértői véleményt kért a Budapest Galériától (mert szoborállításnál ez kötelező). De nem várták meg, hogy a galéria a szokásos módon előálljon a saját szakértőivel, hanem előzékenyen rögtön elküldték saját háziszakértőik – Melocco Miklós és Benedek György szobrászok – előre megírt véleményét.

A Bp Galéria nem volt annyira tökös, hogy visszadobja ezeket, hanem megírták a szakvéleményt, amelyben megemlítették: a szakértőket ugyan nem ők kérték fel, de a nekik írt levélben a szobrászok azt írták, hogy az emlékmű frenetikusan csodás.

A galéria visszakapta a levelet, amelyen át volt írva ez a rész, mégpedig úgy, mintha a szakértőket nem Lázár Jánosék küldték volna a nyakukra, hanem ők maguk kérték volna fel őket. És a biztonság kedvéért rájuk is szóltak, hogy akkor ezt kellene pecséttel ellátni.

atlathatosagot LUMU

Lázárék rátelóztak a galéria felettes szervének, a Budapesti Történeti Múzeumnak az igazgatójára is, hogy akkor mostantól senki nem nyilatkozik az ügyben.

A sztorit belülről ismerő munkatárs kiszivárogtatta az egészet, kaptam bizonyítékokat, majd beszart, és az utolsó pillanatban visszavonta az egészet. Hát így. Jó szórakozást.

Ja, ez az utóbbi egy hónapban a második félelemből visszavont cikk. Az elsőben egy beszart fideszes nem merte kritizálni a Kerényit, meg Fekete Györgyöt nyomó kultúrpolitikát. Pedig kurvajól elmagyarázta, miért vonzódik Orbán ezekhez az alakokhoz.

Bónusz infó: A Melocco+Benedek szakértői levelet állítólag amúgy Kerényi írta az emlékműhöz, ők csak aláírták.

Mindenkit csókolok, jó hétvégét!

forrás: winwinszituacio

This entry was posted in HU and tagged , . Bookmark the permalink.