Még mindig nem kapták meg fizetésüket a képzőművészeti oktatói

A Magyar Képzőművészeti Egyetem. Még mindig nem kapták meg a gyorssegélyt

Még mindig nem kapta meg a minisztériumi gyorssegélyt a Magyar Képzőművészeti Egyetem – írja a 444.hu. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az intézmény nem tudta átutalni a dolgozóknak az októberi fizetéseket és a hallgatók szociális támogatását, mert bár az év elején ígéretet kaptak a korábban elvont állami támogatás visszaadására, eddig nem kapták meg a hiányzó összeget.

Az egyetem azt jelezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), hogy 300 millió forintra lenne szükségük a működésképtelenség elkerülésére. Klinghammer István felsőoktatási államtitkár egy nappal később bejelentette, hogy a struktúraváltási alapból 100 millió forintos gyorssegély kap az intézmény, de a múlt hétig ez az összeg sem érkezett meg.

A lap azt írja, az oktatók kétszer kaptak 40-40 ezer forint előleget az októberi fizetésükből, a hallgatók azonban még október közepén sem tudják, hogy fognak-e kapni szociális támogatást, közülük sokan kölcsönökből tartják fenn magukat.

Korábban Juhász Ferenc, az MKE gazdasági főigazgatója a minisztérium válaszára utalva mondta azt, hogy október második hetére fog megérkezni a jogosult összeg az egyetem számlájára.

Eduline

This entry was posted in hírek, HU, szolidaritás and tagged , . Bookmark the permalink.