25. JAK-tábor

A József Attila Kör idei szakmai 25. JAK-táborában többek közt a kulturális területek különböző részterületeit, azok fontosabb kérdéseit, problémáit jártuk körbe.

A beszélgetésekről felvételeket készítettünk – néhányat egyébként már más források révén is meg lehetett ismerni-, majd feltöltöttük a JAK YouTube-csatornájára. Szeretettel ajánlom figyelmükbe!

Számunkra ez a rendezvény régóta az év legfontosabb eseménye és egyben a szakmai konzultációk, párbeszédek legfontosabb közege. Megtisztelő volt, hogy ezúttal a Humán Platform több tagszervezetének képviselője is elfogadta a meghívásunkat és vállalta a szereplést. Reményeink szerint ezzel a kulturális ágazatok közti szorosabb együttműködés előmozdításához is hozzájárulhattunk. A folytatás lehetőségein, módjain már dolgozunk.

A következő témákról volt szó:

1. A magyar irodalom külföldön
Benedek Anna moderálásával Füle Ágnes (PIM), Szabó Zsuzsa (Balassi Intézet), Rácz Péter (Magyar Fordítóház) és Katarzyna Sitko (Lengyel Intézet)

2. Kortárs művészet: merre tovább?
Gács Anna moderálásával Bencsik Barnabás (AICA), KissPál Szabolcs (NEMMA, Szabad Művészek, Összefogás a kortárs művészetért) és Süvecz Emese (tranzit.hu akciónap projekt)

3. Kultúrpolitika, finanszírozás, művészeti autonómia (irodalmi területek) Urfi Péter vezetésével beszélgetett L. Simon László (NKA), Zentai Péter (MASZRE) és Bozóki András (CEU)

4. Színház és kultúrpolitika:
Zubek Adrienn (FESZ), Dr. Kucsera Tamás Gergely (MMA) és Gulyás Márton (Krétakör) beszélgetett, moderált: Herczog Noémi (Színházi Kritikusok Céhe)

This entry was posted in hírek, HU, szabad művészek and tagged , . Bookmark the permalink.