Az EMMI elé vonultak a múzeumfoglalók

Tüntetők zárták le jelképesen az Emberi Erőforrások Minisztréiuma épületének bejáratát átlátható kultúrpolitikát követelve.

Átlátható kultúrpolitikát követelve jelképesen lezárták az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületének bejáratát kedden az Összefogás a Kortárs Művészetért csoport tagjai, miután végleg elhagyták a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) 12 napja elfoglalt lépcsőjét.

A korábban a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum épületében tüntető Összefogás a Kortárs Művészetért csoport tagjai demonstrálnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) bejáratában 2013. május 21-én. Az egyetemi hallgatókat, képzőművészeket, kurátorokat tömörítő csoport átlátható kultúrpolitikát követelve jelképesen lezárta a bejáratot.

Az egyetemi hallgatókat, képzőművészeket, kurátorokat tömörítő csoport május 9-én vette birtokba a Lumú előterét, a többi között a múzeum igazgatói pályázata anyagainak nyilvánosságra hozatalát követelve.

A Balázs Anna, a csoport egyik szóvivője által felolvasott keddi petíciójuk szerint a kultúráért felelős tárca továbbra is átláthatatlanul és szakmai egyeztetés nélkül működik, miközben a médiában ennek ellenkezőjét állítja.

Felidézték, május 9-én egyeztetésre hívták Balog Zoltán minisztert, amire a tárca egyoldalú tájékoztatási ajánlattal válaszolt, ezt azonban a csoport elfogadhatatlannak tartotta, így továbbra is elfoglalva tartotta a Lumú előterét, kulturális és civil fórummá nyilvánítva azt.

Magyar Hírlap

This entry was posted in akciók, hírek, HU, occupy LUMÚ, occupy LUMU - HU and tagged , , . Bookmark the permalink.