Élőlánc a Corvinus Egyetemnél

Facebook  – Hallgatói Hálózat 

Két-háromszáz egyetemista tiltakozott a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületénél a 62 évnél idősebb oktatók nyugdíjazása ellen. Az eduline tudósítója szerint nem gyűlt össze annyi diák, hogy a keddi – az ELTE bölcsészkarának Múzeum körúti épületeinél tartott – élőláncot megismételhessék, a főépület Duna-parti oldalán azonban végig álltak egyetemisták és oktatók, akik a “nem hagyjuk” és a “minden tanár marad” rigmusokat skandálták.

Az eduline tudósítójának egy pénzügy szakos corvinusos azt mondta, azért jött el a demonstrációra, mert több olyan tanára is van, akit érint a nyugdíjazás. “Olyan szakmai tapasztalatuk van, amilyennel a fiatalabb oktatók még nem rendelkeznek. Ezeknek a tanároknak az óráira nemcsak hallgatók, hanem oktatók is bejárnak, tőlük tanulják a szakmát” – mondta. Három órakor a résztvevők bevonultak az épület aulájába, ahol a demonstráció véget ért.

A  csütörtöki akciót szervező diákok szerint “amikor az egyetemi vezetés a nyugdíjas korú tanárok eltávolítása mellett kénytelen dönteni, akkor saját legjobb meggyőződése ellenére is azoktól az oktatóktól válik meg, akik hosszú évtizedek munkájával gyarapították tudásukat”. “Álljunk ki közösen az egyetem hírnevét öregbítő szaktekintélyek kirúgása ellen, nélkülük sokkal kevesebb okunk lesz ide járni. Nem hagyjuk, nem engedjük el az oktatóinkat! Élőláncot fonunk az egyetem köré” – olvasható a Facebookon közzétett meghívóban.

Facebook – Hallgatói Hálózat

Az egyetemisták korábban az egyetem aulájában lévő Marx-szoborrnál helyeztek el egy “Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát” feliratú transzparenst, három egyetemista pedig a Szabadság hídra is felmászott csütörtök délután, és egy molinót feszítettek ki.

>> eduline.hu

This entry was posted in hírek, szolidaritás and tagged . Bookmark the permalink.