Ónody-Molnár Dóra: Visszavágó

A kormány becsapta a hallgatókat. Folyamatos egyeztetést és beleszólást ígértek nekik például annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy milyen módon illeszthető az egyetemi autonómia az állam mint finanszírozó elvárásaihoz.

Miközben a hallgatók és rektorok a Felsőoktatási Kerekasztalnál ülnek, abban a tudatban, hogy ezeknek a találkozóknak van értelmük, a kormánypárt tagjai a gyulai wellnesshotel falai között megszavazzák az autonómia felszámolásáról szóló javaslatot. Ők eldöntötték, hogy lesznek kormány által kinevezett kancellárok az egyetemek élén, és kész, a többi csak színház.

Olyannyira, hogy már be is nyújtottak egy javaslatot, amellyel a kancellárrendszert és a röghöz kötést beleírnák magába az alaptörvénybe. Ennyit az együttműködésről. Ironikus módon ez aznap történt, amikor a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagja azt nyilatkozta, hogy nem csatlakoznak a ma kezdődő diákmegmozdulásokhoz (amelyeket a Hallgatói Hálózat szervez a hatpontos követeléseik lesöprése elleni tiltakozásként), mert hisznek a tárgyalásokban.

nol.hu

This entry was posted in hírek, HU, szolidaritás and tagged , , . Bookmark the permalink.